Jdi na obsah Jdi na menu
 


V. vidlácké neolympijské hry 2016

26. 5. 2016

FOTOALBUM JAROSLAVA MATUŠKY

 

lupa

lupa

 

.                                                   info před akcí - pozvánka                                             

Letos (jenom) trochu v jiném formátu. Po zkušenostech z předchozích ročníků jsem se rozhodl program ukončit v době (20:00), kdy beztak většina z účastníků her a jejich doprovod už musí domů. Vynechal jsem tedy hudební produkci živých muzejních stálic. Novinkou doprovodného programu bude VIDLOTÉKA - celodenní promítání všeho, co souvisí s Muzeem vidlí a vidlemi. Součástí kultury bude i vystoupení tanečnic z lichnovských luk MiciMici.

 

lupa

 

Video pozvánka na zítřejší Vidlácké hry a slavnosti u nás v muzeu, kterou natočily místní youtoberky Sofi+Veronika+Be.Nitka a členky televizního štábu základní školy v Lichnově.

 

lupa

Zahájení proběhne již tradičním pochodem vidláků Lichnovem. Každý alegorický vůz získá vidlazetku (obdoba CZtky, která se dříve lepila na auto).

Bude se soutěžit v tradičním pětiboji v samostatné kategorii borců a borkyň

- hod vidlama do dálky
- hod vidlama  na nepohyblivý cíl
- hod balíkem do výšky  
- znalostní Quíz
- časová prémie ve sběru koblížků

Rozhoduje součet bodů ze všech disciplín. Každému soutěžícímu, který bude mít na hlavě outdoorovou kameru a zaznamená na ni své soutěžení  bude prominuto startovné (50 Kč). 

Zvířátka a hry pro děti
I děti, které doprovázejí své rodiče,  si mohou zkusit své vidlácké dovednosti. V areálu muzea se potkají s zvířátky, které znají jen na talíři. 

Vidlobraní
Každý, kdo chce spojit svou návštěvu s příležitostí získat titul vidláka, neměl by zapomenout doma vidle, které chce darovat do muzea. Certifikát dostane hned. Vidláci, kteří darovali vidle již dříve si mohou certifikát vyžádat.

Otevření zahrady božských vidláků, věnované nadpozemským bytostek, které k výkonu svého poslání používají vidle. Naživo se budou kovat vidle pro jednoho z nich.

Buffet
Protože hlavními sponzory této akce je vaše žízeň a hlad, bude opět v provozu náš Buffet. Na ohni budou makrely od mojeho taty a v uďáku klobásy. K tradičním dobrotám, které můžete ochutnat jen u nás v muzeu patří Lilienčiny šátečky, segřiny francouzské palačinky a exkluzivní vidlácké sušenky. Paní domácí navaří hlívový guláš a zelňačku.

Čepujeme pivo Vidle 
Pivovarský dům Ostrava má už navařenou várku tohoto speciálu extra pro konání vidláckých her a teď už zraje v sudech. Pivovar je hrdým sponzorem naších her. O tom jak se zrodilo pivo Vidle info zde.

Vstupné
Akce je pořádána v duchu "Vidláci sobě". Vstup civilnímu obyvatelstvu je povolen. Vstupné je dobrovolné a má povahu příspěvku na úhradu vynaložených nákladů a rozvoj muzea.  

 

Náhledy fotografií ze složky V. vidlácké neolympijské hry 2016